A házasság ünnepe

A hatvanadik házassági évfordulójukat idén októberben ünneplő Dobó György és Dobó Györgyné lett a „Házasság hete arca” városunkban. A nyugdíjas házaspárt az Olvasó Adorján Lajos termében köszöntötték, ahol az ünnepi percek után dr. Csókay András idegsebész, agykutató tartott előadást az érdeklődőknek.

Veled kiteljesedve! Ezt a szlogent viseli idén a „Házasság hete” programsorozata, amelynek keretében a fiatalabb és idősebb korosztályt is igyekeztek megszólítani a szervezők. A 4 kontinens 21 országában nagy népszerűségnek örvendő kezdeményezés ugyanis széles körű összefogásra törekszik és a házasság örökkévaló értékét igyekszik alátámasztani. Az Olvasó Adorján Lajos termében a Ronyecz család néptánc bemutatójával indult el az ünnepi műsor, majd kihirdették, kik lettek a rendezvény helyi arcai. A megtiszteltetés a Dobó házaspárt érte, akik idén októberben ünneplik a 60. házassági évfordulójukat.

„Diákkori szerelem a miénk, amiben voltak ugyan összezörrenések, de haraggal soha nem feküdtünk le, mindvégig a szeretet és hűség vezérelt bennünket” - nyilatkozta Dobó György.

„Egymást kiegészítjük. Közösen végzünk mindent, szeretetben, megértésben. Nem mondom, hogy nem volt olyan, hogy valamit erősebben kellett megbeszélnünk, de veszekedés soha nem volt köztünk” - fogalmazott Dobó Györgyné.

Az idős házaspár köszöntése után dr. Csókay András előadását hallgathatták meg az érdeklődők. Ahogy az idegsebész, agykutató fogalmazott: az a házaspár, amelynek tagjai közelebbi kapcsolatot ápolnak Istennel, jobban szeretik egymást is. Az örök szerelemnek azonban titka van, amely három pilléren nyugszik. Az egyik az elköteleződés, a másik az intimitás, a harmadik pedig a szenvedély.

„Az a kulcs, hogy mindig felismerjem a másikban Isten arcát. Tudniillik Isten végtelen. Istenre való rácsodálkozást, az Ő szeretetét nem lehet megunni. Ha ebből egy picit felismerek a férjemben, vagy a feleségemben, akkor nem csak szeretni tudom őt, hanem szenvedélyesen szeretni” - mondta dr. Csókay András, idegsebész, agykutató.

 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza