Új helyszínen a honismereti előadás

Az Olvasóból a Múzeumba költözött a „Hely, ahol élünk” honismereti program. Az új helyszín egy új előadássorozat elindulásával is együtt jár. A következő hetekben a Lajos Árpád Honismereti Kör alapító tagjainak életútját és munkásságát ismerhetik meg az érdeklődők.

Az elmúlt években az Olvasó volt a helyszíne a „Hely, ahol élünk”  előadássorozatnak, a jövőben viszont a Múzeum épületébe várják majd a honismereti program iránt érdeklődőket a Lajos Árpád Honismereti Kör tagjai. A váltásnak egy évforduló az oka. A Kör idén jubileumot ünnepel, ennek keretében pedig az alapító tagok munkásságát kívánják bemutatni előadásaikon. Döbör Istvánné először Faggyas István életútjáról beszélt a hallgatóságnak.

131_0_300.jpg

„Pista bácsi egy nagyszerű, sokoldalú ember volt, aki sokat írt, gyűjtött, a Múzeumnak sok emléket adott át. Tíz könyve jelent meg 1984 és 1994 között. E mellett festő, grafikus, író és helytörténész, néprajzi kutató is volt” - mondta Döbör Istvánné, a Lajos Árpád Honismereti Kör vezetője.

Oláh Zsolt, a Múzeum megbízott vezetője örül a honismereti programsorozat átköltözéséhez. Az intézmény dolgozói az első előadásra archív felvételeik segítségével néhány perces filmbejátszással is kedveskedtek az érdeklődőknek.

Az előadáson az archív filmrészletek megtekintése után Döbör Istvánné Faggyas István több könyvéből is felolvasott részleteket, majd a program zárásaként a Lajos Árpád Honismereti Kör alapító tagjáról elnevezett kiállítóteremben Pista bácsi alkotásait csodálhatták meg a téma iránt érdeklődők.

 

 

Forrás: www.ozd.hu

 

 

Twitter
Vissza