XVIII. Bolyoki Vigadalom

18. alkalommal rendezték meg a Bolyoki Vigadalmat városunkban. A Bolyky Tamás Általános Iskola udvarán a rendezvény szombaton már a kora délelőtt kezdetét vette, majd a nap folyamán több különböző program is várta az érdeklődőket. Több helyi csoport és hazai sztárvendég is fellépett, az este főszereplője pedig Vastag Tamás volt.

Szombaton reggel lovaktól volt hangos a Bolyki főút. A Gömör-Kishont Lovas Bandérium parádéját mazsorett csoport kísérte. A délelőtt folyamán a Szabó Gábor Kispályás Labdarúgó Emléktorna zajlott, amelyen több helyi iskola csapata is részt vett. Mielőtt az önfeledt szórakozás kezdetét vette, a Talján Zoltán diakónus által levezényelt kerekasztal beszélgetésén, több különböző témában hallhattak előadásokat.  

"Miért fontos a család intézménye? Milyen kihívásokkal néz szembe a család, és hogyan lehet ezeket a különböző kihívásokat keresztény értékrend szerint kezelni? Hogyan lehet jobb irányba vinni az egész társadalmat, ha keresztény családokból áll?" - tette fel kérdéseit Talján Zoltán,  református diakónus, a kerekasztal beszélgetés résztvevőinek.

Helyi iskolák és több különböző együttes is színpadra állhatott, mint például a „The Colors” nevű héttagú zenei formáció, akik slágerekkel szórakoztatták a nézőket. Az együttes már több városi rendezvényen is szerepelt, illetve számos vidéki fellépésen is túl vannak. Köszöntőt mondott Riz Gábor országgyűlési képviselő, városunk polgármestere Janiczak Dávid, illetve dr. Mészáros Miklós területi képviselő is. Ezzel egy időben átadták a Szabó Gábor kispályás labdarúgó torna díjait is. Janiczak Dávidhoz, mint a program fővédnökéhez nagyon közel áll ez a rendezvény, hiszen a bolyoki városrészen töltötte ifjú kori éveit. 

"A Bolyoki Vigadalmat a kezdetektől, az első alkalomtól látogatom, immáron pedig már 18. éve rendezik meg ezt a rendezvényt. Nem csak a környékbelieket szórakoztatja, hiszen a város valamennyi pontjáról ellátogatnak ide az emberek, a jó programok miatt. Fontosnak találtam azt, hogy fővédnökként támogassam ezt a rendezvényt, és fogom a továbbiakban is" - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A délután folyamán a magyar nóták és örök klasszikusok dallamai zengettek az iskola udvar színpadán. Karcagi Nagy Zoltán és Andy színes zenei produkciója táncra perdítette a fiatalokat és időseket egyaránt. A testvérpáros már nem először énekeltek az ózdi közönségnek, és mindig nagy örömmel térnek vissza városunkba. A tombolasorsolás idején a felhőkkel együtt a nézőközönség is gyarapodott. Az est sztárvendége pedig a Fonogram díjas Vastag Tamás volt, aki szintén nem először járt már városunkban, ismertebb hazai és külföldi slágereket énekelt, és buzdította a tömeget a táncra is.

 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza