ÓMI - Képtár

Az eddigi legjobb anyag gyűlt össze idén a VII. ÓMI Képtárban – hangsúlyozta Demes Ferenc a Folyosótárlat megnyitóján. A felhívásra most is számos művész adta be alkotását, hogy azok egy évig az Olvasó ruhatárának falát díszítsék. A festőket az ÓMI igazgatója, Pappné Szalka Magdolna oklevéllel ismerte el.

206_0_300.jpg

Tóthné Kocska Orsolya és lánya, Hanna Dóra közös produkciójával vette kezdetét a VII. ÓMI Képtár megnyitója. A kiállításra idén tizenhárom művész alkotásait válogatták be. A különböző stílusú és technikájú festmények között akad absztrakt, elvontabb tematikájú kép, de olyan is, amely az ózdi múltat jeleníti meg. Elsőként Demes Ferenc köszöntötte a megjelenteket. Véleménye szerint a mostani tárlat anyaga az eddigi évek közül a legjobb.

„Egy szenzációsan jó kiállítás sikerült, látszik, hogy tanultak. Látszik, hogy fejlődnek, sokat jelentenek az alkotótáborokban a közös munkák, a mentorok, azok a reggeli mustrák, ahol megbeszéljük a munkánkat, és egymásra hatással vagyunk. Motiváljuk egymást, segítjük egymást. Van, aki sír, akkor vigasztaljuk, mert nem úgy sikerül, ahogy kellene, de ez a tárlat nagyon jól sikerült. Szerintem ilyen jó minőségű anyag még nem volt a folyosótárlaton” - fogalmazott Demes Ferenc, képzőművész.

A festőket, érdeklődőket Pappné Szalka Magdolna, az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója is köszöntötte. Kiemelte, hogy bár sok nehézséggel küzdünk nap mint nap, ózdi alkotók sokasága jelenik meg a rendezvényeken.

„Azt gondolom, hogy az ad nekünk, kultúraközvetítőknek is erőt, hogy ezeken a rendkívül nehéz napokon mégis, igenis az ózdi kultúra létezik” - hangsúlyozta Pappné Szalka Magdolna, az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója.

A megnyitó végén minden alkotót, akinek a képe bekerült a folyosótárlat anyagába, oklevéllel ismertek el, majd érdeklődők és festők közösen szemlélték meg a kiállított műveket.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza