Városi Majális

Közösen ünnepelték az ózdiak május elsejét az Ifjúsági Parkban. A színpadon megmutatták magukat a helyi művészeti csoportok, a palettát énekes és táncos produkciók is színesítették. Emellett színes forgatag is várta az érdeklődőket. A nap két sztárvendége Gájer Bálint, illetve a Z'Zi Labor volt.

Majális

Csillogó motorkerékpárok, bazári árusok, vidámpark. Színes forgatag fogadta az ózdiakat a városi majálison az Ifjúsági Parkban. A színpadon is változatos programok várták az érdeklődőket. A fellépők sorát az egyik népszerű tévés tehetségkutatóból ismert Gájer Bálint nyitotta, aki dobosként kezdte zenei pályafutását, és már ekkor is vonzotta a swing világa. Énekesként számos rangos elismerést tudhat magáénak.

„Dobosként, amikor játszottunk különböző dalokat, akkor találkoztam a swinggel, azon belül is a ragtime-mal. Nagyon megtetszett a humora, az eleganciája, a könnyedsége ezeknek a daloknak. Amikor később újra találkoztam ezzel a műfajjal – volt, hogy doboltam big bandben, és ez a műfaj előkerült elég gyakran – kiderült, hogy amellett, hogy szeretem, kedvelem, a baritonos, mélyebb hangtónushoz kimondottan passzol ez a műfaj” - mondta Gájer Bálint, énekes.

A majálisra azonban nem csak a sztárvendégek vonzottak sokakat. A közönség nagy tapssal fogadta az ÓMI Zenés Színház tagjainak műsorát, és voltak olyanok is, akik kimondottan a keményebb dallamokat játszó Blues Ranch együttes kedvéért látogattak el a parkba.

„Gyakorlatilag ezért a zenekarért jöttünk, amelyik most játszik. Előre megbeszélt program, nem csak egy véletlenszerű kiugrás. Balázst ismerjük, és kíváncsiak voltunk a produkcióra” - nyilatkozta Mustos István.

Ezúttal is voltak, akik barátaikat, esetleg klubtársaikat biztatták tapssal. Sokaknak ugyanis a jó társaságról, a közösségről is szól május elseje.

„Nagyon jó, de mi még csak most jöttünk. Én a Szív Klub tagja vagyok, azért jöttem, hogy őket megnézzem. Jó idő van, jó a társaság. Felöltöztettem a barátnőmet, hogy jönnöd kell” - hangsúlyozta Papp Árminné.

A majálisról nem hiányozhatott a közös májusfaállítás sem. Ez a program az Ózdi Néptánc Egyesület tagjainak műsorával fonódott össze. A táncosok minden érdeklődőt próbáltak bevonni, és egy nagy kört alkotva tanították a lépéseket.

„Tulajdonképpen a májusfaállítás a lányos házaknál volt hagyomány. A fiatal urak elmentek a hölgyekhez, és ezzel fejezték ki, hogy kedves számukra a választottjuk. Mi úgy szerettük volna ezt összekötni a mai rendezvénnyel, hogy olyan minőségi műsort adjunk, ami a hölgyeknek, akik eljönnek a választottjukkal, elnyerje a tetszését, jól szórakozzanak. Összekötöttük egy kis táncházzal, próbáltuk megmozgatni a közönséget” - emelte ki Ronyecz Ákos, az Ózdi Néptánc Egyesület művészeti vezetője.

A májusfa felállítását követően az Erica C. Dance School ózdi csoportjai mutattak be számos koreográfiát. A városi majálist ezt követően egy újabb sztárvendég, a Z'Zi Labor koncertje zárta. Janicsák István és a Veresegyházi Asszonykórus, valamint vendégük, Anita fergeteges hangulatot teremtett az Ifjúsági Parkban.

forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza