Olajfestmények az Olvasóban

Wéber Zsóka önálló kiállítása nyílt meg az Olvasó Kisgalériájában. A SzínZsongás nevet viselő tárlaton főleg olajfestményei láthatók, amelyek jelentős része a természetet ábrázolja. A színek skálája a pasztellektől egészen a harsogóan élénk tónusokig tart. A tárlatot Máger Ágnes festőművész nyitotta meg.

Színzsongás

A Vadszilvák Gyermek Néptánccsoport tagjai, Bíró Csenge Luca és Ronyecz Sára, majd Tóthné Kocska Orsolya és lánya, Tóth Hanna Dóra lépett először a nézők elé Wéber Zsóka kiállításának megnyitóján. Az amatőr képzőművész első ózdi önálló tárlata a SzínZsongás nevet kapta. Köszöntőt Máger Ágnes festőművész mondott, akivel ugyan régi az ismeretségük, de figyelemmel kísérik egymás munkáját.

„Ő egy különös alkotó, mégpedig azért, mert nagyon intuitív. Amikor láttam, hogy a kiállításának azt a címet adta, hogy SzínZsongás, akkor mondhattam volna azt is, hogy talán lehetett volna a kiállítás címe az is, hogy Intuíció. Hiszen ő azon festők egyike, akit benyomásai, intuíciói vezérelnek” - mondta Máger Ágnes, festőművész.

Ezután rövid betekintést adott Wéber Zsóka életébe, majd a képzeletbeli színpadot ismét az amatőr képzőművész festőtársa, és annak lánya foglalták el. Zsóka is szólt néhány szót a jelenlévőkhöz, majd együtt tekintették meg a tárlatot. A képek között legnagyobb számban olajfestmények találhatóak, de akvarelleket is láthat a nézelődő.

„Kezdetben nagyon sok alapszínt használtam, a pirosat kevésbé, de a kékeket és zöldeket nagyon sokat. Van is itt egy sarok, méghozzá azért, mert a víz nagyon közel áll hozzám, a vizet nagyon szeretem nézni is, és a különböző jelenségeit megfesteni. Ahogy fodrozódik, ahogy háborog, ahogy hullámzik. Ezért is sok a kék és zöld képem” - emelte ki Wéber Zsóka, amatőr képzőművész.

A SzínZsongás címet azért kapta a tárlat, mert az alkotó szerette volna megmutatni, hogy a pasztellektől az egészen élénkekig mennyiféle színt lehet használni egy-egy kép elkészítése során. A kiállítás június 28-ig tekinthető meg az Olvasó Kisgalériájában.

Forrás: www.ozd.hu

 

34_0_t 34_1_t 34_2_t 34_3_t
34_4_t 34_5_t 34_6_t 34_7_t
34_8_t 34_9_t 34_10_t 34_11_t
34_12_t
Twitter
Vissza