A tánc világnapja

A tánc világnapját ünnepelték és évzárót tartottak az Olvasóban. A Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskola Ózdi Telephelye már évek óta egy rendezvénnyé gyúrja a két eseményt, ahol az intézmény diákjai megmutathatják, milyen táncokat sajátítottak el a tanév során. Idén is számos vendégegyüttes produkciója színesítette a délutánt.

Tánc Világnapja

Ahogyan már évek óta, most is az Olvasó színpadán mutathatták be tudásukat a Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskola Ózdi Telephelyének diákjai. A közönséget elsőként Katona Franciska, az Ózdi Művelődési Intézmények művelődésszervezője köszöntötte, majd a teret a fiatalok vették birtokba.

„Minden évben új táncot tanulunk, tehát ez is jelzi azt, hogy muszáj nekik fejlődni, akár akarnak, akár nem. Sok elsős volt most, tíz kicsi elsős. Úgy gondolom, hogy megszerették a táncot, megtanulták a ritmust, a tánc alapjait, ami a legfontosabb első-második osztályban. Ha lesz kitartásuk, akkor ők is olyan szintre fejlődhetnek, mint a nagyok, akik már most dél-alföldi táncokat táncoltak” - mondta Elekné Holló Hilda, néptáncpedagógus, szervező.

Elsőként az alsósok műsorát láthatta a közönség, amelyben szerepelt üveges csárdás és dunántúli eszközös tánc is. Utánuk a Vadszilvák Gyermek Néptáncegyüttes következett, majd Zelenák Ottó és Kovács Ottó értékelték a fiatalok produkcióit.

„Nagyon szimpatikus volt, hogy igényesen, szépen vagytok felöltözve, és nemcsak fel vagytok öltözve, hanem viselitek azt a rengeteg jelmezt, ami rajtatok van. Tetszett az eszközhasználat. Ahogyan az üveggel bánnak a lányok, ahogyan a bottal bánnak a fiúk, a keszkenővel. A térformák, a játékfűzések. Mindenképpen csak gratulálni tudok mindenkinek” - fogalmazott Zelenák Ottó.

A szünet után a meghívott vendégek műsora következett. Fellépett többek között a Domaházi Citerazenekar, az Ózdi Néptánc Egyesület, a Szinvavölgyi Ifjúsági Néptáncműhely, valamint Szűcs Gergő is, aki a világhírű Experidance Tánctársulat tagja.

Forrás: www.ozd.hu

35_0_t 35_1_t 35_2_t 35_3_t
35_4_t 35_5_t 35_6_t
Twitter
Vissza