Két másodperc

Drámai történetet láthattak az érdeklődők csütörtök este a Pincepódiumon. Két másodperc – ennyi csupán, amíg a hídról a mélybe ugró lány zuhan. Ennek a néhány pillanatnak a vízióját mutatta be Vámos Fruzsina és Szaka Attila legújabb darabja. A verses irodalmi dalszínház ezúttal is sok érdeklődőt vonzott.

Zuhanás - verses, irodalmi dalszínház

Az Álom-mese, a Vonat és a Madár és a lány után újabb darabot állított színpadra közösen Vámos Fruzsina és Szaka Attila. A Zuhanás című verses irodalmi dalszínház drámai történetet tálalt a közönség elé. Az alaptörténet szerint egy lány leugrik egy híd korlátjáról. Ezt dolgozza fel az előadás.

„Az a néhány másodperc, amíg a hídról leesik, mit jelent egy lány életében. Mik jönnek a felszínre a zuhanás alatt. Ebben a történetben jönni fog a félelemtől a fájdalmon át, az emlékek, az üresség, szóval nagyon sok minden. Ezeket a zuhanás alatti víziókat fogjuk megmutatni a közönségnek” - nyilatkozta Szaka Attila, szerző, ötletgazda.

A darab alapját képező novellát Szaka Attila írta, emellett pedig Pilinszky János versei is elhangzottak. Zeneileg Max Richter zongorafutamai mellett felcsendültek az Esti Kornél együttes dalai is. A zenekarhoz személyes ismeretség fűzi őket. A zenei rendezést, szerkesztést Vámos Fruzsina vállalta magára.

„Egy ilyen underground darab mindig úgy áll össze, hogy az, amiről mi beszélünk, sem teljesen tiszta, de a dalokban lévő szöveg sem teljesen tiszta. Ebből a két, nem teljesen tiszta dologból egyszer csak egy egész fog összeállni” - mondta Vámos Fruzsina, zenei rendező.

A szerelem, a félelem, az emlékek és a fájdalom is megjelent a darabban, a szerző- és előadópáros szinte érzelmi hullámvasutat varázsolt a színpadra. Az alkotás nagy sikert aratott, sok érdeklődőt vonzott a Pincepódium nézőterére.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza