Változatos koreográfiák

Félévet zártak az Erica C. Dance School ózdi táncosai. Az Olvasó színpadán minden csoport megmutathatta tudását a legkisebbektől a nagyokig. A közönség több versenykoreográfiát is láthatott, valamint olyan táncokat, amelyeket tavaly a jubileumi Zoltán Erika koncerten adtak elő a fiatalok. Egy játékos táncpárbaj során az is kiderült, hogy ki viselheti egy évig az Év Csapata címet.

Erica C Dance School and Company Ózd

Huszonegyedik félévzáróját tartotta meg az Olvasóban az Erica C. Dance School ózdi tagozata. Az érdeklődők két felvonásban, hatalmas megamixben láthatták valamennyi csoportot. A délután során számos különböző koreográfiát bemutattak a fiatalok, akik ezúttal is nagy lelkesedéssel, mosollyal az arcukon vetették magukat a táncolásba.

„Láthatók lesznek olyan koreográfiák, amelyek már fellépőtáncaink a haladó company-előkészítő csoportok előadásában. Láthatóak lesznek olyan koreográfiák, amelyeket a 2019-es nyáron, a nyári szünetben öt nap alatt, egy intenzív nyári tánchét keretén belül, egészen pontosan 15 óra alatt sajátítottak el a gyerekek, és ennek az a jó apropója, hogy nem nagyon tudja megmondani a közönség, hogy mi az, amit öt hónapig gyűrtünk és tanultunk, és mi az, amit egy ötnapos nyári tánchét alatt sajátítottak el a gyerekek” - mondta Zsámbokiné Vadas Szilvia, az ECDS Ózd iskolavezetője.

Emellett olyan koreográfiákat is bemutattak, amelyek tőlük szokatlan zenei stílusra épültek. 2019 tavaszán ugyanis mind az ózdi, mind az egri csoportok olyan jól szerepeltek a nemzetközi Erica C. táncversenyen, hogy meghívást kaptak az októberben megrendezett, jubileumi Zoltán Erika nagykoncertre. A koreográfusok és táncosok szabad kezet kaptak a huszonkét perces műsor összeállításához.

„Életem egyik leghatalmasabb élménye volt, ekkora közönség előtt még sohasem álltunk színpadon. Nagyon sokat készültünk rá, és nagyon jól sikerült, úgyhogy nagyon élveztük” - nyilatkozta Varga Boglárka, a Da Crew táncosa.

A második felvonásban játékos táncpárbajt láthatott a közönség. A nézők itt maguk dönthették el tapssal és ovációval, mely csoport jusson tovább az adott párosból. A legkisebbek is magabiztosan készültek a megmérettetésre.

„Eleve szeretek táncolni. De nekem nem annyira jön be a balett, meg a másféle táncok, nekem a hip-hop tánc tetszik. 2017-ben érkeztem, nagyon örülök, hogy itt tudok lenni, kicsit izgulok most a tánc miatt, de igazából semmiért nem kellene izgulnom. Szerintem jól fogunk teljesíteni” - fogalmazott Dömötör Borbála, a Little One táncosa.

A párbajt végül a Little One nyerte, így már harmadszor hódították el a vándorserleget. További egy évig tehát ők lesznek az Év Csapata cím birtokosai.

Forrás: www.ozd.hu

További fotók>>

 

 
Twitter
Vissza