Elkészült felirat

Átadták az Ózd feliratot. A Bolyki elágazóban található látványosság előkészítő munkálatai már augusztusban elkezdődtek majd ezután zajlott a kivitelezés. Városunk új színfoltját Janiczak Dávid polgármester avatta fel, míg közreműködőként Fazekasné Szabján Erika és az ÓMI Zenés Színház vett részt az ünnepségen.

Ózd felirat

Még augusztusban kezdték el az előkészületeket a Bolyki elágazónál, ugyanis a városlakók döntése értelmében, ide álmodták meg az Ózd feliratot. Az új látványosság az Ózdi Művelődési Intézmények által elnyert pályázatnak köszönhetően valósult meg. Az azóta eltelt időben a helyére került a nyolc méter hosszú, 2,2 méter magas építmény, amely egy hatalmas beton talapzaton áll. A koncepciót, amelynek ez csupán az egyik eleme volt Csörgőné Csépányi Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár vezetője mutatta be.

„Az Ózdi Művelődési Intézmények által megpályázott, száz százalékban EU-s forrásból támogatott, „Közös múlt, közös jövő” pályázatból valósult meg. Ennek fókuszában a lakosság, a civil szervezetek, valamint az Ózdra látogatók, vagy ide visszatérők állnak” - mondta Csörgőné Csépányi Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár vezetője.

Magát az installációt egy Ózdról elszármazott tervező, Alaksza Dániel álmodta és valósította meg csapatával. A mostanra elkészült alkotást és az előtte elhelyezkedő teret Janiczak Dávid polgármester adta át.

„Az elmúlt hat évben ennél jóval jelentősebb dolgokat is adtunk már át. Nem hogy ennyien, de fele vagy harmad ennyien sem voltunk. Lehet, hogy fontos volt az a bizonyos dolog, de nem adott életérzést. Itt pedig csak egy feliratról van szó, de ebbe benne van a helyiek szíve-lelke” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Az ünnepségen Fazekasné Szabján Erika és az ÓMI Zenés Színház is közreműködött. Az építménnyel fotózkodni is lehet, erre az illetékesek biztatják is az itt élőket, hogy ilyen formában is hírét vigyék az új látványosságnak.

Forrás: www.ozd.hu

Galéria>>

Twitter
Vissza