Nagyobb átjárhatóság

Egyesül városunkban a kultúra és a kommunikáció. Ennek megfelelően az önkormányzat ezen területen dolgozó kollégái június elsejétől az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft.-ben tevékenykedhetnek tovább. A könyvtári szolgáltatásokat külön intézmény látja majd el Ózdi Városi Könyvtár néven.

A városunkat érintő folyamatok az egész önkormányzati rendszert befolyásolják. Ennek megfelelően a kultúra és kommunikáció területére is kihatnak a változások. A napokban meghozott döntésnek köszönhetően június 1-től az ezen területeken dolgozók az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft.-ben folytathatják tovább munkájukat.

„Kettő nagyon fontos célja van az átalakításnak. Az egyik az, hogy anyagi megtakarítást érjünk el, hiszen az önkormányzatnak talpon kell maradnia. A másik pedig, amit szakmai körökben már régóta rebesgetünk, hogy az intézményi egységek között nagyobb átjárhatóság legyen. Az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. megalakításával és az Ózdi Művelődési Intézmények feladatainak beolvasztásával létrejön az, hogy sokkal több terület között lesz átjárhatóság. Így a kollégák kipróbálhatják magukat más munkakörökben is, és segíthetik egymást a jövőben. Ezzel is sokkal jobb szolgáltatási színvonalat nyújtva az ózdiaknak” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az új, most megalakuló cégben különböző divíziók lesznek. A művelődési egységért például Fábián-Dobos Eszter lesz a felelős. A televízió főszerkesztője és az egész újonnan megalakult cég vezetője Bukovinszky Zsolt lesz.

„Először is köszönöm a lehetőséget, ez az új feladat új kihívás nekem. Ugyanakkor nemcsak nekem, hanem a jelenlegi és leendő kollégáimnak is. Elmondtam itt, hogy eddig is együttműködött a kultúra és a kommunikáció, ezt az együttműködést most sokkal szorosabbra lehet fogni. Szerintem mindenképpen előnye származik majd az ózdiaknak abból, hogy ez a cégösszevonás létrejött. Én a jelenlegi és a leendő kollégáimtól is nyitottságot kérek a jövőben, tehát ne az eddig megszokott úton haladjunk, hanem amennyiben adódnak új lehetőségek, próbáljunk meg letérni róla” - mondta Bukovinszky Zsolt, az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Fontos kitétel, hogy a könyvtár kimarad ebből az összevonásból, tehát ők önálló intézményként folytatják majd a munkát. A névváltozás viszont elkerülhetetlen, vagyis a későbbiekben Ózdi Városi Könyvtárként üzemel tovább.

Forrás: www.ozd.hu

46_0_t 46_1_t 46_2_t 46_3_t
46_4_t 46_5_t
Twitter
Vissza