Egy nap népviseletben - Népviselet Napja 2021

Idén az "Olvasó" is csatlakozik a Pompás Napok "Egy nap népviseletben" című programjához:

Népviselet Napja 2021

"Hírrel hirdessétek: idén is lesz Népviselet Napja!

Elő a rakott szoknyákkal, mellényekkel, kendőkkel és csizmákkal... Április 24-én mutassuk meg újra a világnak, milyen gyönyörű viseleteink vannak. Határokon innen és túl, bárhol ahol magyarok élnek, öltsük magunkra kedvenc darabjainkat, énekeljünk, táncoljunk - most otthonaikban - ! Csaljunk mosolyt mások arcára mi pedig legyünk büszkék értékeinkre, örökségünkre!

Ünnepeljük együtt az VII. Népviselet napját!

A feladat:
Válaszd ki népviseleted egy darabját (szoknya, mellény, blúz/ing vagy csak egy pántlika....) és vedd fel egy mai ruhával kombinálva. Bátrabbak teljes viseletben is lehetnek a nap folyamán.
Az idén saját otthonainkban, családtagjainkkal tegyük ezt meg!
Ha meg szeretnéd mutatni, milyen kreatív voltál, készíts egy képet a ruhádról és töltsd fel a Facebook eseményhez helyszín megjelöléssel!

Használhatod a #nepviseletnapja kifejezéseket a kép szövegében. Arra figyelj, hogy ha többen vagytok a képen, minden esetben, a képen szereplő személy egyetértése szükséges a fotó megjelenítéséhez. Gyerekek esetén a szülők belegyezése és tudomása szükséges.

A kezdeményezésről:
2015-ben egy új kezdeményezés indult a sok világnap között: Legyen a népviseletnek is egy napja! Április 24-én megmutattuk, milyen gyönyörű viseleteink vannak.
Évről-évre egyre szélesebb körben csatlakoznak magánszemélyek és intézmények egyaránt. Az 2019-ben már kimondhattuk, hogy valóban egy hagyomány alakult ki. 2020-ban az ötletgazda, Hrágyel Dóra a Pompás Napok csapatához csatlakozva a közös népszerűsítés mellett döntött. Aztán nagy fordulatot hozott a pandémia, de az idén, 2021-ben is lelkesen várjuk ezt a szép tavaszi napot, akár online, akár oddline.

Az elmúlt években számos közösségben szárba szökkent ez vagyehhez hasonló ötlet, közös örömünkre. A csatlakozókat kérjük, hogy közösen óvjuk azt az alapértéket, miszerint ez a program a viseletek iránt érzett szeretetünk nyomán bővül és jut el egyre több emberhez, tiszteltben tartva mindenki törekvését."
#népviseletnapja #pompásnapok

Twitter
Vissza