Verselőket jutalmaztak

Díjazták a Verselőcske szavalóverseny résztvevőit. Az ÓMI Városi Könyvtár által korábban kiírt megmérettetésre nagycsoportos óvodások jelentkezését várták. A jelentkezők közül a zsűri 14 versvideót értékelt. A felvételeket az április 11-ei költészet napján tették közzé facebook oldalukon. Ezen kívül a közönség szavazatait is várták. A szervezők ma nemcsak a helyezetteket, hanem valamennyi verselőt jutalomban részesítettek.

Verselőcske Ózd

Nagycsoportosok vehették át ajándékaikat az ÓMI Városi Könyvtár munkatársaitól ma délelőtt az Árpád Vezér Úti Tagóvodában. A versenyben részt vevő tizennégy zsűrizett szavalatát egy-egy emléklappal, és különféle ajándékokkal ismerték el a szervezők. Ebből az intézményből többen is küldtek be versvideókat. Köztük Mustos Áron, aki második helyezést ért el. Mellette Korsós Noel, a Katona József Úti Tagóvoda nagycsoportosa is a második helyen végzett. Az elismertek közt volt Pozsár Botond is, aki a Madármenyegző című verssel nevezett a versenyre.

„Örülök neki” - nyilatkozta Pozsár Botond, az Ózdi Béke Telepi Óvodák Árpád Vezér Úti Tagóvodájának nagycsoportosa.

Az ajándékok a versenyt szervező ÓMI Városi Könyvtár, a Gyerekesély program az ózdi járásban, és az Apró Örömök Családi Klub felajánlásainak köszönhető. Az online eseményt meghirdető intézmény a közönség véleményére is kíváncsi volt. Ezért nem sokkal a versvideók beérkezése után a Szavazzon kedvenc versmondójára! címmel egy további felhívást is közzétettek. Ennek eredményeként Zolnai Boglárka 225 szavazatot kapott, aki így a Közönségdíjas Verselőcske címet nyerte el.

„Ezt a Csukás István Nyuszimesét, és az Egérmesét” - mondta Zolnai Boglárka.

A Városi Könyvtár Mondj egy verset te is! nevű felhívásának győztese pedig Tóth Zalán Noel lett, aki szintén az Újváros Téri Óvodába jár. Ő 116 szavazattal nyerte el a Közönség kedvenc versmondója címet.

„Csukás Istvántól mondtam verset” - fogalmazott Tóth Zalán Noel.

A szervezők azonban további négy intézményben is jártak ma délelőtt, hogy a gratuláció mellett a jutalmakat is kiosszák.

„Minden kis versmondót ajándékkal jutalmaztunk. Az első három helyezett pedig könyvjutalmat is nyert és kis plüss állatot, édességet hoztunk a gyerekeknek. Valamennyi óvodát végiglátogattunk, ahonnan a versvideók érkeztek” - emelte ki Császár Éva, az ÓMI Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárának gyermekkönyvtárosa.

Így a mai úti célok közt szerepelt természetesen a Nemzetőr Úti Tagóvoda is, ahol összesen négy résztvevőt jutalmaztak. Köztük Kovács Mirát, aki első helyezést ért el a versenyen. A Verselőcske szavalóverseny harmadik helyezettje pedig Pavlon Mira Alexa lett a Mogyorósvölgyi Tagóvodából. Egy hetedik intézményből, a serényfalvi óvodából is érkeztek versvideók. Ők egy későbbi időpontban kapják majd meg az ajándékokat.

49_0_t 49_1_t 49_2_t 49_3_t
49_4_t 49_5_t 49_6_t 49_7_t

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza