Siker és jutalom

Polgármesteri elismerésben részesült ma három ózdi diák és felkészítő tanáraik. A meghívottak Janiczak Dáviddal az Városháza épületében találkoztak. A tanulók az Istvánffy Gyula Honismereti Gyűjtőpályázaton értek el sikereket. Erre a Vasvár Úti Általános Iskolából, és az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumból is érkeztek pályaművek.

Honismeret

A Városháza jegyzői tárgyalójában tartották meg azt az eseményt, amelynek keretében három ózdi diák vehetett át elismerést kiemelkedő honismereti tevékenységért Janiczak Dávid polgármestertől. A jutalmazottak közt volt Hegyi Norina Flóra és Varga Máté, a Vasvár Úti Általános Iskola nyolcadik évfolyamos diákjai. Rajtuk kívül Burián Bálint, aki az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumot képviselte. A fiatalok az Istvánffy Gyula Honismereti Gyűjtőpályázaton szereztek érdemeket.

„Az itt megjelent ózdi diákok honismereti pályamunkájukra első és második helyezést kaptak megyei elismerésként. Itt városi elismerésként én polgármesteri elismerésben részesítettem őket. Megismertem a pályaműveket, kaptam is belőlük, úgyhogy át fogom olvasni, és egy jó beszélgetésen vettünk részt. Nagyon fontosnak tartom, hogy városi elismerésben részesítsük azokat a diákokat és felkészítőket is, akik ilyen kiemelkedő eredményt érnek el, és öregbítik városunk hírnevét, történeteit” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tizedik évfolyamos tanulója, Burián Bálint I. helyezést ért el megyei szinten. Kutatási témája az Ózdi Örökségvédelmi Festőtábor volt. Az eseményen felkészítő tanára, Sveda Lászlóné is részt vett, aki szintén polgármesteri elismerésben részesült.

„Kötődött a kollégiumhoz, mivel régi épületben voltak elszállásolva a festők, és akik szervezték ezt az egészet. A témákat interjúkon keresztül dolgoztam fel, illetve Piroska néni segítségével sikerült körülbelül hat hónap alatt” - mondta Burián Bálint, az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium diákja.

Az eseményre Hegyi Norina Flóra és Varga Máté, valamint felkészítő tanáruk, Ujvári Balázs is meghívást kapott. A nyolcadikosok pedig megyei II. helyezést értek el. Ők mindketten a Vasvár Úti Általános Iskolát képviselték. A diákok A csépányi tizenkettő címmel adták be pályaművüket.

„A pályázat témája tizenkét hódoscsépányi honvéd volt, akik a szlovákiai Vepor hegységben partizánok által estek el. Német katonáknak szállítottak élelmiszert és lőszereket” - emelte ki Varga Máté, a Vasvár Úti Általános Iskola diákja.

Az esemény meghívott diákjai és felkészítő tanáraik az elismeréseken kívül könyvutalványt, és Ózdhoz kapcsolódó ajándéktárgyakat vehettek át Janiczak Dávid polgármestertől.

Forrás: www.ozd.hu

További fotók>>

Twitter
Vissza