A legnagyobbaktól a legkisebbekig – Fotókiállítás nyílt az Olvasóban

Magasból a makróig – a Bükk címmel nyílt fotókiállítás az ÓMÉK – Olvasóban. A sorozat háromévnyi munka válogatásából állt össze, amit már több városban is megtekinthettek.

 Szabó Balázs fotográfus kiállítása

Az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak előadása nyitotta meg a pénteki eseményt az Olvasóban. Szabó Balázs fotográfus kiállításának keretén belül a résztvevők a négy évszak színeiben pompázó bükki dombokat vehették jobban szemügyre. Körülbelül öt éve kezdett el komolyabban foglalkozni a fotózással. Az alkotások saját élmények alapján készülnek, hiszen rendszeresen kirándul ezen a vidéken.

„Ezek a képek nemcsak úgy készültek, hogy kimentem, hanem valamilyen túra vagy szabadidő alkalmával lettek élményként megörökítve. Visszagondolva ezekre nagyon jó érzés, hogy pont jókor voltam jó helyen, és akkor voltam ott, amikor kellett” - emelte ki Szabó Balázs, fotográfus.

Először a magasból, drón segítségével alkotott, aztán a talajon található apróbb növényeket is megörökítette. Ez a sorozat háromévnyi munka válogatásából állt össze. A huszonkét darabos kiállításban virágok, állatok és fák is láthatóak. Egy-egy fotó elkészítéséhez olykor több időre van szükség, amíg megtaláljuk a tökéletes szöget, a fényeket és a kompozíciót. Gyermekkori barátja, Tamás Krisztián nyitotta meg a tárlatát, aki fontos információkat mondott el az alkotóról és a munkáiról is.

„Róla tudni kell, hogy nagyon szereti belevetni magát a dolgokba, nagyon mélyre ás. Szerintem ez látszik a fotóin is és a technikán is, hogy mennyire professzionális tulajdonképpen, amit ő az érdeklődők elé tár. Szerintem a megnyitó után mindenkinek lesz a tárlatban egy kedvenc képe. A Bükköt fotózza ugyan, felülről, azért is ez lett a címe, hogy „A magasból a makróig”, hiszen a legkisebb részeket is fotózza, de a drónnal kezdte, úgyhogy a hegyeket is a drónnal fotózza végig” - mondta Tamás Krisztián, a Miskolci Kulturális Központ kommunikációs menedzsere.

Ezt a kiállítást már számos városban láthatták az érdeklődők, többek között Szolnokon, Miskolcon és Debrecenben is. A négy évszak színeiben készült képeket, mai modern technikával festővászonra nyomtatva tekinthetik meg, mely különleges élményt nyújt a szemlélőnek. A tárlatot városunkban október 21-éig tekinthetik meg.

Forrás: www.ozd.hu

Galéria>>

Twitter
Vissza