Az Olvasó egyik munkatársa harmadik helyezést ért el az idei Kultúrházak-éjjel nappal országos közművelődési akció fotópályázatán

A „Van képed hozzá?” elnevezésű fotópályázat 3. helyét Csépányi Réka az ÓMÉK Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nkft. Közönségkapcsolati szakembere hozta el.

Van képed hozzá fotópályázat

16. alkalommal került megrendezésre a Magyar Népművelők Egyesülete szervezésében a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű országos programsorozat, mely idén szeptember 23-25 közé esett. Ennek zárásaként mindig pályázatot hirdetnek, ahová fotókkal és plakátokkal lehetett nevezni.

Bordás István a MANE elnöke elmondta, hogy mintegy 450 rendezvényt rögzítettek a programba idén, és adatbázisukban közel 300 intézményt tartanak számon, melyből 159 regisztrált a rendezvénysorozatra. Az ünnepélyes eredményhirdetésre október 10-én került sor Kőbányán a KMO Művelődési Központ és Könyvtárban.

A rendezvény fővédnöke, Novák Péter, színész, rendező, műsorvezető, nyitó beszédében hangsúlyozta, hogy ebben a rendkívül nehéz helyzetben, mely kezdődött a világjárvány betörésével, majd a háború  és az energiaválság megjelenésével folytatódott nagyon nehéz a kultúra dolga. De fontos fordítani rá és megtartani még nehéz körülmények között is, mert „a kultúra isteni csoda” és azért elengedhetetlen, mert az ember embernek maradását segíti.

Ebben az évben az ünnepélyes díjátadón az ÓMÉK Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. is szerepelt. Az intézmény egyik munkatársa, Csépányi Réka már 3. éve folyamatosan regisztrál és nevez a pályázatra is, melynek idén meglett a gyümölcse és megannyi jelentkezőből az előkelő 3. helyen végzett.

Ebben az évben 3 pályázatot írtak ki, a klasszikus fotópályázatot, plakát pályázatot valamint a „Hogy volt” elnevezésű pályázatot, melynek célja, hogy illusztrálja a Kultúrházak éjjel-nappal eseménysorozat alkalmával megrendezett rendezvényeket. Mindezt tovább nehezítették, hogy az említett rendezvényeknek a Petőfi Emlékévhez kellett csatlakozni.

A „Van képed hozzá?” elnevezésű fotópályázat 3. helyét Csépányi Réka az ÓMÉK Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nkft. közönségkapcsolati szakembere hozta el.

A fotó a Pán Péter c. akrobatikus légtáncshow egyik jelenetét örökítette meg.

A szakmai értékelés szerint:

„A fotó egy meghitt pillanatot örökít meg. A fotó színe és kompozíciója, a fények lágysága, harmonikus hangulatát idézi ennek az előadásnak.”

Dobos Adrienn

87_0_t 87_1_t 87_2_t 87_3_t
Twitter
Vissza