Nagyhatású énekes – Kovács Kati 120 perces koncertje felejthetetlen élményekkel gazdagította az ózdi közönséget

Hatalmas siker volt Kovács Kati nagykoncertje az ÓMÉK Olvasó színháztermében. Nemcsak ózdiak érdeklődtek az előadás után, a megye több településéről, de még Budapestről is érkeztek rajongók.

Kovács Kati koncert

A legtöbb kislemez, a legtöbb szólólemez, a legtöbb fesztiváldíj, a legtöbbet díjazott előadóművész. Ez mind-mind Kovács Kati, akinek 1965-ben a második Ki mit tud? hozta meg az igazi sikert, ami után a magyar táncdalfesztiválok történetének első győztese lett. „Nem leszek a játékszered” című dalával négy díjat is elhozott a fesztiválról.
A Bartók Béla Zeneművészeti Iskola dzsessz tanszakán tanult, egyike azon kevés magyar könnyűzenei előadóknak, akik nemzetközi hírnévre tettek szert. Nemcsak hazánkban, hanem Angliában és Németországban is az „Év énekesének” választották. Ózdon már nem először járt, az elmúlt években kétszer is találkozhattak vele a rajongók különféle rendezvényeken.

„Ameddig lehet, addig színpadon szeretnénk lenni. Nyilván vannak egészségügyi határai ennek, de szeretjük ezt az életformát. Lemondott előadásom nekem még sohasem volt. Gondolkodunk azon, hogy mi lenne, ha ezt végképp abbahagynánk. Ebbe belepusztulnánk! Hozzászoktunk ahhoz, hogy mindig utazunk, emberekkel beszélgetünk, új feladatokra készülünk, és ez valahogy életben tartja az embert” - fogalmazott Kovács Kati.

Kovács Kati a zenei eredményei mellett, amit 500 saját dal, 49 nagy- és 92 kislemez is jegyez, a dalszövegírásban és a filmművészetben is sikereket ért el, több mint 20 filmben szerepelt.

„Nagyon jó, nagyon szeretem. Tényleg a régi emlékeket hozza elő és nagyon szépen énekel” - mondta Jakubik Lászlóné.

„Nagyon nagy a rajongótábora, főleg az idősebbek körében. Azt gondolom, hogy a fiatalok is tanulhatnak az ő vitalitásából, energikusságából és az életszemléletéből” - nyilatkozta Jakubik Mária.

„Tulajdonképpen még gyermek voltam, amikor ő feltűnt a táncdalfesztiválon, de kamaszként ezek voltak a slágerek” - emelte ki Pénzesné Barta Krisztina.

Kovács Kati művészeti tevékenységét szinte minden rangos díjjal elismerték, megkapta a Liszt Ferenc-díjat és a Kossuth-díjat is. Most itt Ózdon is övé lett a számára az egyik legnagyobb elismerés, a közönség szeretete.

Forrás: www.ozd.hu

Galéria>>

Twitter
Vissza