Maratoni produkció

Dalszínházi Maratonnak adott otthont az Olvasó Pincepódiuma. Vámos Fruzsina és Szaka Attila párosa egymás után öt darabot adott elő, olykor pedig közreműködők is színesítették a műsort. Így a közönség az Álom-mese, a Hogy meghallják tőlünk két lépésre is, A vonat, a Zuhanás, valamint A madár és a lány című történeteket is láthatta egyetlen este alatt.

Dalszínházi maraton

Nem mindennapi előadást követhetett figyelemmel a közönség az Olvasóban. A Pincepódium egy Dalszínházi Maratonnak adott otthont, amelynek részeként öt különböző darabot láthattak az érdeklődők. Vámos Fruzsina és Szaka Attila párosa ezeket a történeteket korábban külön-külön már előadta, ám most egymás után fűzték azokat.

„Igazából ezek a darabok úgy születnek, hogy Attilának kipattan valami a fejéből, ő azt szövegbe önti, majd megpróbáljuk együtt a dalokat összeválogatni. Illetve a Pilinszky-, és más verseket, amiket belerakunk” - mondta Vámos Fruzsina, zenei rendező.

Elsőként az Álom-mesét láthatta a közönség, majd a Hogy meghallják tőlünk két lépésre is, A vonat és a Zuhanás következett, a program A madár és a lány történetével zárult. Még az ötletgazda is úgy fogalmazott, kihívást jelent egymás után életre kelteni az öt darabot, egyikről átállni a másikra. Éppen ezért az elmúlt hetek felkészüléssel zajlottak.

„Gyakorlatilag én az utóbbi egy-két hónapban folyamatosan a szövegkönyvvel járok, ott van az autóban, otthon az ágy mellett, a munkahelyemen, mindenütt. Amikor van egy szabad másodperc, akkor az ember a szövegrészleteket mondja. A legnehezebb igazából az, hogy egy adott darabon belül hogy jön az egymásutániság. Illetve, amikor vége lesz egy-egy darabnak, átállni fejben egy másikra, végiggondolni, hogy abban mi történik. Annak a lelkivilágába belehelyezni magunkat” - fogalmazott Szaka Attila, szerző, ötletgazda.

Az este során Vámos Fruzsina és Szaka Attila mellett egyes darabokban közreműködött Fábián-Dobos Eszter, Gyárfás-Dobos Adrienn, valamint Molnár Luca is. A Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozathoz kapcsolódó maraton során a nézők átélhettek erőteljes érzelmeket, miközben elhangoztak egyebek mellett Pilinszky János versei, és felcsendültek ismert magyar zenekarok dallamai is.

Forrás: www.ozd.hu

További képek>>

Twitter
Vissza