Ezerszer is igen

Sok érdeklődőt vonzott a Házasság Hete alkalmából megszervezett programsorozat zárórendezvénye. A Rózsafüzér Királynője plébánián megtartott esemény során többek között az is szóba került, hogy mi a legnagyobb előnye két ember kapcsolatának. A mise végén pedig SZIKSZI-s diákok adtak egy rövid műsort.

Házasság hete 2021 Ózd

A koronavírus-járvány miatt idén megváltozott formában kedveskedtek a pároknak a Házasság Hete szervezői. A pandémiából kifolyólag online térbe költözött át az elköteleződés ünnepe. Az egy hét alatt kötetlen beszélgetések és emelkedett gondolatok is színesítették a palettát. A zárórendezvény kapcsán pedig a Rózsafüzér Királynője plébánián gyűltek össze az érdeklődők.

„A gyermek is minden néven nevez. Miért? Azért, hogy uralma legyen fölötte. Azért, hogy ne féljen attól az ismeretlentől, és ezáltal az ismeretlent ismertté teszi. Ha az egész evangéliumot és ezt a két szót áthúzzuk a házasság szentségére, a férj és a feleség kapcsolatára, ha akarod, akkor te a kettőnk kapcsolatában mennyire megtudsz engem gyógyítani” - fogalmazott Szőke Gábor, római katolikus plébános.

A plébános hozzátette, hogy mélységes hitnek kell lennie egymásban a pároknak. Így akkor is szeretni és gyógyítani tudják egymást, amikor a legsötétebb fellegek és villámok cikáznak fölöttük. A prédikációt követően a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium diákjai adtak egy rövid műsort.

A program célja, mint minden évben az volt, hogy a párok közösen ünnepelhessék kapcsolatukat. Fontos, hogy az emberek akkor is meg tudják látni partnerükben a jót, amikor arra mindkettejüknek a legnagyobb szükségük van.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza