Nagy sikerrel

Az ÓMÉK Olvasóban járt a Pesti Művész Színház társulata. Egy újévi operett gálát tekinthetett meg a közönség. Az operettirodalom legsikeresebb darabjai csendültek fel.

 Újévi Operett Gála

A 2022-es esztendőben először a Pesti Művész Színház társulata szerepelt az ÓMÉK Olvasó színpadán. Többször jártak már városunkban prózai és zenés darabokkal egyaránt. Láthatta a közönség tőlük többek között a Csárdáskirálynőt és a Luxemburg grófját is.

„Ez alkalommal ide Ózdra egy újévi operett és musical gálával készültünk. Ez egy igazi zenei utazás lesz, tulajdonképpen felülünk az operetthajóra, teszünk egy kis kitérőt a könnyedebb musical felé, majd visszamegyünk az igazi klasszikus nagyoperettekhez. Ezt a formációt ritkábban láthatják tőlünk, mert ez egy gála. Mi az operettekkel és prózai darabokkal járjuk az országot” - mondta Czető Roland, a Pesti Művész Színház színésze.

Az operettirodalom legsikeresebb darabjaiból válogatták össze az itt előadott dalokat. Így a most futó darabjaikból hallhattak ízelítőt a megjelentek. Felcsendült az est folyamán a Bob herceg dala és a Most amikor minden virág nyílik is, amely Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb művében, a Csókos Asszonyban hangzik el.

Az operett könnyed dallamvilággal átszőtt történet, sok humorral fűszerezve. Témája vígjátéki és komikus elemeket egyaránt tartalmazhat. A cselekmény fonala prózai monológokban és párbeszédekben bontakozik ki, ezekhez kapcsolódnak a zenei tételek és a táncjelenetek, amelyek általában kortárs táncokra épülnek. Az operett a mai napig közkedvelt műfajnak számít.
 
„Az operettre azt szoktam mondani, hogy amikor a gyönyörű dallamokhoz igazi élő zenekar társul, tánckar, szép jelmezek és nagy díszletek varázsolják el a nézőket, az mindig egy ünnep a közönség számára és talán ezért van az, hogy az operett a mai napig nagy sikernek örvend a közönség körében” - nyilatkozta Bodrogi Attila, a Pesti Művész Színház színésze.

A pandémia miatt tavaly bemutatójuk nem volt, ugyanakkor elmondható, hogy sikeres évet zárt a színház. Remélik, hogy nemsokára újra ellátogathatnak városunkba és egy újabb műsorral örvendeztethetik meg az ózdi közönséget.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza