Ének, tánc és rajz – lezajlott az ózdi tehetségkutató döntője

Megtartották a „Kiscsillag születik az ózdi járásban” elnevezésű esemény döntőjét tegnap. Az Olvasóban tizenkettő zenés és táncos produkciót tekinthettek meg a jelenlévők.

Tehetségkutató

Sokan várakoztak tegnap is az Olvasó Adorján Lajos termében. Két héttel ezelőtt rendezték meg a „Kiscsillag születik az ózdi járásban” elnevezésű esemény elődöntőjét, aminek a döntőjére is meghívást kapott az összes fellépő. Egy pályázatban tevékenységként lett megjelölve a tehetségkutató program szervezése. Ennek tettek eleget két alkalommal a szervezők. A hat tagból álló zsűri fellépőnkként 1-től 20-ig pontozhatott.

A gyermekek izgatottan várakoztak, hogy színpadra léphessenek. Ahhoz, hogy a fiatalok ki merjenek állni a nagyközönség elé, hogy megmutassák tehetségüket, rendelkezniük kell kellő bátorsággal. Ezek és az ehhez hasonló események nagyban hozzájárulhatnak a diákok önbizalmának növeléséhez.

„Nyilván azok a gyerekek, akik ki mernek ide állni és fel merik vállalni azt, amit csinálnak, határozottabbak és bátrabbak bármilyen területen. Itt megél egy élményt és izgalmat. Én azt gondolom, hogy azok a gyermekek, akik itt ki mernek állni a közönség elé, nekik nem fog gondot okozni a szereplés más területen és más helyzetekben sem” - mondta dr. Almásiné Laurencsik Angelika, a Gyerekesély az ózdi járásban projekt szakmai koordinátora.

A zsűritagok figyelembe vették azt is, hogy ki mennyi ideje foglalkozik azzal a művészeti ággal, amiben képviseltette magát. Külön ének, tánc, zene és rajz kategóriában indulhattak a nevezők. Az előadások között hip-hop, freestyle és társastánc koreográfiákat is láthatott a közönség.

A zenés produkciókkal egy időben egy másik helyiségben zajlott a rajzverseny. Ebben a kategóriában öt fiatal mérettette meg magát. Városunk egyik jellegzetességét kellett megalkotniuk. Csíki Sára például az Ózd feliratot választotta.

„Mondták, hogy legyen színes és egyedi, és igazából mindent mondhatnak majd rá, mert színes lesz és egyedi, és olyan lesz, amit kértek. Bele is tettem magamat is” - nyilatkozta Csíki Sára.

A verseny végén minden kategóriának külön-külön meglett az első három jutalmazottja. A képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára felálló fiatalok Budapesten tölthetnek majd el egy tartalmas napot. A második helyezettek Szilvásváradon, míg a harmadik helyen végzettek pedig Hangonyon próbálhatják majd ki a kalandparkot.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza