Közös múlt, közös jövő

Projekt adatok:

Kedvezményezett neve: Ózdi Művelődési Intézmények
Projekt címe: Közös múlt, közös jövő
A szerződött támogatás összege: 80 millió forint
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projekt megvalósításának kezdete: 2019. május 01.
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2020. április 30.
A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2018-00012
 
 
 
A projekt által érintett célcsoport(ok):
A projekt fókuszában a helyi közösségek, a lakosság, a civil szervezetek, valamint az Ózdra látogatók vagy ide visszatérők állnak.
 
 
 
A pályázat keretében megvalósítandó főbb tevékenységek:

a)      „Köszi Pont” – Közösségi találkozó és információs pont – kialakítása: Október 23. tér átalakítása, Gyári duda megszólaltatása, mobil applikáció létrehozása.

  • Az Október 23. tér felújítása, közösségi színtérré alakítása, ahol a város lakossága, szervezetei, csoportjai igazi közösséggé tudnak kovácsolódni. Cél a tér speciális térelemekkel való gazdagítása és funkcióbővítése. A projekt keretében megvalósult a Street-ART Galéria kialakítása, amely a tér egy folyamatosan változó látványeleme, ahol amatőr és profi képzőművészek helyezhetik el évről-évre alkotásaikat. 
            Október 23. tér
  • Óriás betűk elhelyezése: a projekt keretében a Bolyki elágazó közelében lévő füves területen egy 8 méter hosszú 2,2 méter magas Ózd felirat kerül elhelyezésre.
           Óriás betűk  Ózd felirat  Ózd felirat
  • Beszerzésre és elhelyezésre került 3 darab Köszi Tábla, amely többek között a projekt elemeit és a Kaszinótól a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkig elterülő úgynevezett Kultúrnegyed intézményeit mutatja be. A projekt keretén belül beszerzésre kerültek hangtechnikai eszközök, 4 darab rendezvénysátor és kültéri mobil színpad.
             Október 23. tér
  • Újra szólhat a gyári duda! : A város lakossága számára igen nagy jelentőséggel és nosztalgiafaktorral bíró ikonikus jelkép szólalt meg újra. A duda újbóli megszólaltatása felhívja a figyelmet a múlt értékeire és lehetőséget ad a fiatal generáció számára, hogy betekintést nyerjenek a régmúltba.
            Gyári duda Gyári duda  Gyári duda
  • Mobil applikáció segítségével a város kulturális értékei kerülnek bemutatásra. A téren kialakításra kerülő WIFI rendszer segítségével a mai kor szellemének megfelelő technikai fejlesztés kerül megvalósításra, amely nemcsak a lakosság helyi ismereteit bővíti, hanem egy újabb generáció megszólítása válik egyszerűbbé a város számára.
            ÓzdApp
 
 
b) „ Köszi Tér” – Közösségi, művészeti, művelődési helyszín – kialakítása.
  • A projekt egyik célja, a használaton kívüli terek, épületek közösségi helyszínné alakítása és a hozzá kapcsolódó eszközbeszerzés. Ebbe illeszkedik bele a fejleszteni kívánt épületegység a Légópince építészeti rendbetétele, kiállítási elemekkel való felszerelése, látogathatóvá tétele. A felújítás egyes elemei kiállító és bemutatótereket tartalmaznak, többfunkciós, interaktív területekkel. A pincerendszer teljes hossza nagyjából 150 méter, izgalmas belső terekkel, beugrókkal, kisebb-nagyobb szobákkal. A közösségi tér élményközpontúvá tételének érdekében, korhű filmek vetítésére, illetve interaktív tárlatvezetésre, valamint az élethosszig tartó tanulás jegyében múzeumpedagógiai foglalkozások tartására lesz lehetőségünk.
            KösziTér-légó  Légó-Ózd  Légópince Ózd

Rendezvények: 

 
 
Népszerűsítő promóciós rendezvény>>
2020. szeptember 26.
 
I ❤️ ÓZD felirat átadó ünnepség>>
2020. október 19.
 

Sajtóközlemények:

 
Köszi Táblák>>
ÓzdApp városi mobil applikáció és WIFI környezet>>
Ózd felirat>>
Street-art galéria>>
Újra szólhat a gyári duda>>
Közös múlt közös jövő
 

Hírek

Megnyitott a Csendes Kávézó az ÓMÉK-OlvasóbanMegnyitott a Csendes Kávézó az ÓMÉK-Olvasóban. Hétf...

Egy csipet Spanyolország – FlamenCorazón Arte Táncszínház az ÓMÉK-OlvasóbanCaminos című előadásával varázsolt spanyol hangulatot az ÓM&Eacut...

Társadalomkritika – A Jó estét nyár, jó estét szerelem című előadást mutatták be az ÓMÉK-OlvasóbanSándor Péter főszereplésével bemutatták a Jó estét ...

Széles vászon a színes álmoknak - miskolci diákok előadásában elevenedett meg a jól ismert bibliai történetÚjabb történetet adott elő a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziu...

Több ezer látogatót vonzott a VII. Hétvölgy FesztiválA gyerekeké volt a főszerep a VII. Hétvölgy Fesztivál utolsó napj&a...

A világháború hőseire emlékeztek SajóvárkonyonA Magyar Hősök Napján a világháborúban elesettekre emlékezte...

VII. Hétvölgy Fesztivál ÓzdonSztárfellépők egész sora fogadta a kilátogatókat az Ifjús&...

Díjátadás az ünnepi képviselő-testületi ülésenPro Urbe Ózd díjat kapott dr. Grega Oszkár, címzetes egyetemi taná...

Örökségvédelmi projekt indulInteraktív kiállítás, gépszobrok a Gyár út ment&eac...

Tánc világnapja az ÓMÉK-OlvasóbanAz ÓMÉK-Olvasóban rendezték meg az Ózdi Erkel Ferenc Alapfok&uacu...